Конференція з питань адвокатури Міжнародної асоціації юристів (IBA) в Брюсселі

Голова Комісії з міжнародних зв’язків  САУ А.Костін прийняв участь у щорічній конференції з питань адвокатури (Bar Leaders’ Conference), яка була організована Міжнародною асоціацією юристів (International Bar Association) в Брюсселі.

Головною темою конференції, яка проходить вже у дев’ятий раз, були питання незалежності юридичної професії, проблеми із регулюванням діяльності адвокатів у різних юрисдикціях, а також новини у практиці страхування професійної відповідальності адвокатів, та захисту інформації адвокатів та клієнтів, яка зберігається у зовнішніх провайдерів таких послуг (cloud storage).

В рамках одного із засідань Комісії з питань адвокатури (Bar Issues Commission) IBA, адвокат            А. Костін виступив із інформацією щодо стану питань в українській адвокатурі, зокрема, щодо порушення професійних прав українських адвокатів державними структурами під час подій Євромайдану, ситуацією із запропонованими змінами до законодавства про адвокатуру України.

В рамках конференції були проведені зустрічі із Президентом IBA М. Рейнолдсом, керівниками та представниками національних асоціацій адвокатів/юристів Австрії, Бельгії, Данії, Великої Британії, Шотландії, Фінляндії, Швеції, Німеччини, Ірландії, Франції, Японії та іншими. Колеги висловили щирі співчуття народу України в ці складні часи, а також слова підтримки на адресу українських колег в прагненні відбудувати в Україні правову державу із незалежною та сильною адвокатурою.

 Крім того, були проведені зустрічі із Президентом ССВЕ (Le Counseil des barreauxs europeens) А.Булгареллі (Італія), першим віце-президентом М. Слазак (Польща) щодо напрямків співробітництва між НААУ та ССВЕ, яка є організацією національних асоціацій адвокатів країн Європейського Союзу.

Участь у конференції та проведені зустрічі дають можливість налагодити більш тісні відносини із міжнародними організаціями юристів, які можуть надати підтримку та допомогу українській адвокатурі.   

 

дивіться також:

Наступні 5 сторінок імовірно можуть вас зацікавити*:


*) Матеріали підбираються автоматично, виходячи з аналізу ключових слів. «Індекс релевантності» понад 200 збігів вважається високим, хоча це й не означає абсолютно точної тематичної відповідності відібраних матеріалів.